divendres, 30 de desembre del 2011

Una de música, ara que és temps de festa!


Temps de vacances, de temps lliure, de llegir, de mirar les mussaranyes, de reflexionar, de gaudir de paisatges, de no fer res, de jugar, de parlar, d’escoltar música...
I de música us volem parlar. Som un país de músics; una pila del nostres alumnes des de ben menuts apren a tocar algun instrument, i això és  així arreu de les nostres terres. I això és molt sà per a la joventut i per al país.
“Ja des de Pitàgores es creia en el vincle de la música amb la medicina, el seu poder màgic i curatiu. Si la medicina purificava el cos, la música purificava l’ànima” (extret del bloc "altra música") 
I com ja sabeu aquest bloc, a banda de donar-vos informació puntual de les activitats de l’AMPA i de l’Institut, volem ser un punt d’encontre d’informació per als nostres joves, de cultura, de llengua, de música, de cinema, de teatre, de natura...
Pegue-li una ullada al següent enllaç. No us decebrà. Tenim sort que hi ha gent molt vàlida, amb idees i amb ganes: València necessita una cançó
I si us pica la curiositat, si voleu conèixer més música en valencià no podeu passar per alt aquest altre enllaç: Bloc de música de la nostra terra
La descoberta val la pena.

dimecres, 21 de desembre del 2011

Primeres imatges de la concentraciò a València

AVUI, A LES 19:00 defensem l'escola pública de qualitat

És adequada la gestió per part de govern pel què fa a l'educació, l'educació pública, la que hem escollit per als  nostres fills i filles?
La concessió de sol públic als centres privats repercuteix positivament en la qualitat de l'ensenyament públic?
Evidentment aquesta situació beneficia a uns pocs i ens perjudica a molts.
I ja ho diu la saviesa popular "qui no plora no mama" i sobretot quan el tall a repartir és ben xicotet.
Vénen èpoques difícils i cal que no callem. Hem de defensar amb energia allò que pertany als joves d'avui perquè en depen el seu futur.
Avui tenim l'oportunitat de fer sentir la nostra veu.
És important. És pel be dels nostres fills i filles.
O és que hem de permetre que només tinguen educació de qualitat una èñite minoritària i que l'educació pública dispose, en conseqüència,  cada vegada de menys recursos per a materials, per a dotació docent, per a substitucions....?

A les 19:00 a la porta de l'Ajuntament de València. 

La premsa en va plena: El Punt Avui, El Pais , CCOO, Las Provincias, FETE UGT ,

dilluns, 19 de desembre del 2011

Entra a l’Orienta Online o descarregar-te’l: www.elorienta.com/picanya


I això perquè?
Perquè pots buscar-hi informació  sobre tots els estudis possibles, bé per branca de coneixement bé per centres educatius, seleccionant la població que t’interesse. Des dels graus mitjans, passant pels superiors i les Universitats.
És un bloc que ha adquirit el departament d’Orientaió del nostre Institut, que tant es preocupa pel futur dels nostres xics i xiques.
Un cop has accedit a un estudi en qüestió trobes inormació detallada dels requisits d’accés, de les eixides professionals i del seu pla d’estudis.
Pots trobar fins si tot vídeos que ajuden a fer-te una idea del tipus de treball a realitzar.
A més a més hi ha un gran ventall d’informacions concretes adreçades a qualsevol alumne que tinga algun dubte o inquietud:
-       Alternatives quan les coses no van massa bé a nivell d’estudis
-       Canvis en els plans d’estudi o en els sistemes d’examens de la selectivitat.
-       Altres llocs on pots estudiar allò que vols
-       Les notes de tall per a accedir a una carrera universitèria
-       Beques i residències...
Com a curiositat, entre un fum de possibilitats hi ha un enllaç a una web que ofereix mostres d’examens de la selectivitat resolts.
Val la pena pegar-li una ullada i, sobretot, que animem als nostres fills a conèixer-lo i començar a jugar.... ara que, abans no prenguen la decisió del camí a seguir, pot ser una forma ben entretinguda d’anar descobrint totes les possibilitats que el sistema educatiu els ofereix.

divendres, 9 de desembre del 2011

LA COMUNICACIÓ AMB ELS NOSTRES FILLS O FILLES, ÉS COSA FÀCIL?

A l'AMPA ens ha arribat una informació interessant.
És una publicació d'unes deu pàgines de la CEAPA, la Confederació Espanyola de Pares i Mares d'Alumnes, que ens fa reflexionar sobre com parlem als nostres fills. També sobre com els escoltem o, potser, com no els escoltem.
Us en deixem l'enllaç per a què li pugau dedicar una estona. Val la pena. De vegades ens encallem a fer les coses tal com les hem fet sempre tot i que no esn donen els resultats esperem. Ens entossudim a repetir maneres i  no ens adonem que amb xicotets canvis podem aconseguir els nostres objectius; tenir una relació més fluida amb els nostres fills.
Perquè ens costa tant parlar amb els nostres fills i filles?

dijous, 8 de desembre del 2011

L'AMPA DE L'ESCOLA GAVINA ENS CONVIDA

El proper dia 15 de desembre podrem acudir a l'escola Gavina a la conferència sobre alimentació infanrtil que n'organitza l'AMPA. Ens hi han convidat.

Es tracta d'una ponència pensada més aviat per als més menuts i menudes i serà la pediatra Sofia Bofill qui transmetrà tots els coneixements que de vegades ens fan falta per a actuar amb més seguretat o tal vegada  per a fer desaparèixer dubtes i tòpics innecessaris.
El saber no ocupa lloc i si el tenim ja trobarem el moment per a trobar-li utilitat, un cosí.... una germaneta, algun veïnet o.... ho guardarem per a quan tingam néts o nétes.

Ens pareix una bona oportunitat per a saber-ne més però sobretot una bona notícia: la relació entre les diferents AMPES s'amplia, volem compartir per a créixer.

dissabte, 3 de desembre del 2011

NECESSITEM LA TEUA COL·LABORACIÓ

Benvolguts amics i amigues,

poc a poc aneu coneixent el nostre bloc.

Ja tenim visitants periòdics, ja tenim algun seguidor i ja tenim algunes felicitacions per la tasca que hem iniciat. Això ens anima i ens fa pensar que podem aconseguir un dels nostres objectius, ser un canal viu de comunicació entre les famílies del nostre centre i, també, ser un punt de trobada on cercar informació útil en temes educatius, culturals i de temps lliure; útil per a nosaltres, mares i pares, i útil per a ells i elles.

Ens fa falta, però, una cosa molt important, la vostra col·laboració. Per a això us demanem tres coses:

1- que us feu seguidors del bloc per mail. Trobareu l'enllaç a la columna dreta del bloc
2- que feu ressò d'aquest nou canal de comunicació a amics i coneguts
3- que ens comuniqueu en quina secció del bloc voleu col·laborar de forma periòdica, en cas que hi tingau interès. Feu-nos-ho saber per correu electrònic: ampa.ies.enricvalor.picanya@gmail.com. És una experiència gratificant.

Si tens passió pel cinema i vols motivar la joventut a veure bones pel·lícules. Si ets estudiant de l'Institut i tens ganes de compartir amb la resta de joves els llibres que t'apassionen. Si la muntanya et fa vibrar i vols contar-nos les teves escapades..... aquest és el teu bloc!!

De fet acabem de publicar una informació a la secció "Museus i exposicions" que tal vegada us interesse: Museus i exposicions

Gràcies per dedicar-nos un poc del teu temps i per voler compartir amb tots nosaltres les teues idees.

dimecres, 30 de novembre del 2011

UNA DE CULTURA I D'EMOCIÓ: LA MUIXERANGA

Dilluns de matinada la Unesco va declarar la Muixeranga d'Algemesí Patrimoni Immaterial de la Humanaitat.

Enllaç a la pàgina de la UNESCO

Poques manifestacions culturals, només deu, gaudeixen d'aquest reconeixement a l'estat espanyol i pensem que és una notícia que cal compartir amb tots vosaltres ja que l'educació no es pot deslligar de la cultura, i aquesta és una manifestació cultural bella, alegre i única que val la pena veure de ben aprop i que no deixa ningñu indiferent.
En la darrera festa de juliol de Picanya en poguérem veure una xicoteta representació en la mostra teatral i d'animacio de carrer organitzada per l'Ajuntament. Fou una d'aquelles actuacions que deixa embadalits a grans i menuts.

Per aquell qui tinga curiositat, us deixem els enllaços de la resta de manifestacions culturals de l'estat que disposen d'aquest guardó:

Els castellers de Catalunya
El cant de la Sibila de Mallorca
La cetreria
La dieta mediterrània
El flamenc
El Silbo Gomero. Llenguatge xiulat de l'illa Gomera (Illes Canàries)
Tribunals regants del Mediterrani espanyol: Consell d'Homes BOns de l'Horta de Múrcia i Tribunal de les Aigües de l'Horta de València
El misteri d'Elx
La Patum de Berga

També us podeu endinsar en els webs de les dues colles que hi ha a Algemesí: La Nova Muixeranga  i La Muixeranga d'Algemesí.
I fins i tot podeu regalar el llibre "Vull ser muixeranguera" d'Enric Lluch i Joanra Estellés als més xicotets de la casa. Isqué al mercat el darrer Abril.




dimarts, 29 de novembre del 2011

RESULTATS DE LES ELECCIONS

Des de l'AMPA volem felicitar totes aquelles persones, tant de l'alumnat com de les famílies, com del professorat i del PAS que han estat elegits per a representar el seu sector al Consell Escolar del nostre Institut.
Volem, també, agraïr la participació de tots aquells que que han fer ús del seu dret a vo.
A la vegada ens agradaria transmetre, des d'ací, un missatge motivador de compromís amb l'educació dels nostres fills i filles. Hem votat poc més del 5% de pares i mares. No és molt, és cert. Sabem que combinar treball i família de vegades no és fàcil. Així i tot us animem a involucrar-vos més en la tasca tan important que fan tots els professionals de l'educació. Aquesta n'era una ocasió. Confiem en que l'actitud proactiva anirà a més. Ens farà falta.

Us indiquem l'enllaç del web de l'Institut on podreu trobar tota la informació dels vots i resultats:

http://iesenricvalor.edu.gva.es/joomla/

Aprofitem l'ocsió per a convidar-vos a subscriure-us a aquest bloc per a rebre al vostre correu electrònic totes les actualitzacions que hi fem. Busqueu al marge dret l'opció SEGUEIX-NOS AL TEU "MAIL" i escriviu-hi el vostre correu electrònic electrònic.

diumenge, 27 de novembre del 2011

28.11.11 Eleccions a Consell Escolar


El proper dilluns és un dia important per a tota la comunitat educativa del nostre país.
La democràcia ens dóna l’oportunitat de participar en l’elecció dels representants de mares i pares del Consell Escolar.
Mares o pares seran elegits gràcies als vostres vots responsables per a representar la nostra veu en un dels òrgans més importants dels Instituts, el Consell Escolar.
Aquest privilegi ratifica de ple la realitat que la comunitat educativa la fem entre tots. Els nostres professors en són el àxim exponent, però nosaltres, les famílies (gran part d’elles representades en l’AMPA) no n’estem al marge.
No hi ha educació completa sense les famílies.
La gran tasca dels professionals de l’educació ha d’anar acompanyada del suport i la dedicació de cadascuna de les famílies per a aconseguir un resultat complet, de calat, de fons. L’Institut ho sap i les famílies ho sabem. Hem de treballar en equip, pel present i pel futur dels nostres fills i filles.
           
Què és el Consell Escolar?
És un òrgan de participació que regula el funcionament del centre i en el qual està representada tota la Comunitat Educativa: pares i mares, professorat, alumnat, personal  no docen t i un representant del nostre ajuntament.
La nostra participació en aquest òrgan és important i necessària, ja que podrem aportar la nostra col·laboració en el control, l’orientació i l’avaluació de l’activitat del nostre centre.
Algunes competències del Consell Escolar
-       Aprovar i avaluar
           el Projecte Educatiu del Centre (PEC)
           el Pla de Convivència
           la Programació General Anual (PGA)

-       Participar en l’elecció del Director o Directora del Centre
-       Proposar mesures i iniciatives que afavorisquen la convivència, la igualtat i la resolució de conflictes
-       Aprovar el projecte de  pressupost del  centre i la seua execució.

dimarts, 22 de novembre del 2011

LA BIBLIOTECA DE L'INSTITUT ACULL A MARES I PARES



Aquesta vesprada hem pogut gaudir de l'experiència, el coneixemenmt i l'habilitat comunicativa d'Ignasi Campillos, psicòleg especialista en adiccions tòxiques i comportamentals. Nacho, ha compartit amb una vintena llarga d'assistents les claus per a acostar-nos un poc a aquest món nou que són les relacions socials a través de les noves tecnologies. Com tot, les xarxes socials tenen la seua part positiva i també alguns, prous, inconvenients que cal tenir presents. 
Val la pena informar-nos bé, val la pena voler compartir amb els nostres fills i filles, val la pena negociar per a reconduir, val la pena escoltar i no només imposar. Us recomanem que llegiu sobre aquest tema, que vegeu els vídeos que us relacionem a continuació i que utilitzeu tots els recursos que estiguen al vostre abast per a estar ben informats i poder informar com cal.
PER A SABER-NE MÉS CLICA A:
http://www.protegeles.com/ 
http://www.prevtec.es/redes/
VIDEO:Abans de penjar-ho a la xarxa, pensa!

VIDEO: On és Pablo?

dissabte, 19 de novembre del 2011

Benvolguts amics i amigues,


en aquesta secció del bloc de l'AMPA de l'IES ENric Valor de Picanya anirem publicant puntualment totes aquelles notícies o activitats que us interessen.
Consulteu
les altres seccions d'aquest bloc per a estar al dia de tot allò que succeeix a l'Institut i que us ajuda a conèixer l'entorn on viuen els vostres fills i filles i les seues famílies. 
Per a qualsevol consulta  o suggeriment  escriviu-nos a ampa.ies.enricvalor.picanya@gmail.com

 22 de novembre: xarrada per a mares i pares


XARXES SOCIALS D’INTERNET
Què té de bo? Què té de roí?
No ens podem quedar al marge!!
Facebook, Tuenti, Twiter...
...xarxes socials que faciliten la comunicació entre persones!
 Coneix-les per ajudar el teu fill o filla a combatre’n els perills.
Saber usar-les correctament és fonamental.
DIA: 22 de novembre 2011
HORA: 18:30 a 20:30
LLOC: Biblioteca IES Enric Valor de Picanya
PONENT: Ignasi Campillos Pastran
Ens interessa a tots.
Us hi esperem.
AMPA IES ENRIC VALOR DE PICANYA

 Resum de la xarrada:
 
XARXES SOCIALS

Què són les xarxes socials o xarxes virtuals? Perquè agraden tant als joves? Són roins o perilloses? Què podem fer per a evitar problemes relacionats amb aquestes xarxes?



Internet  i les xarxes socials són una autèntica revolució i han suposat un gran canvi en la manera com ens relacionem, com ens entretenim, com fem negocis, etc. Per tant no podem afirmar que es tracte de quelcom roí per a la societat ni per a les persones en particular. No obstant això l’ús que fem d’aquestes ferramentes i la forma com les utilitzem poden provocar certs problemes o conductes inapropiades, sobretot entre els joves i adolescents.

Les xarxes socials són un fenòmen relativament nou (tan sols tenen 4 o 5 anys de vida) però ja compten amb milions i milions d’usuaris arreu del món. En trobem una gran varietat (Tuenti, Faceebok, Youtube, Myspace, hi5, google+, ..) i moltes vegades una mateixa persona disposa de comptes en més d’una xarxa. Per a fer-nos-en una idea la més coneguda entre els joves del nostre país, Tuenti, té més de 12 milions d’usuaris arreu del món. Naturalment cal parar una atenció especial als menors que accedeixen a aquestes xarxes ja que poden estar compartint informació privada amb molts d’aquests usuaris. Un altre exemple és Facebook, amb més de 800 milions d’usuaris en tot el món.

Habitualment les xarxes virtuals ofereixen la possibilitat d’estar connectat amb qualsevol dels usuaris les 24 hores del dia independentment del lloc on es troben. Amb els nous telèfons mòbils, de la mateixa  manera que amb un ordinador, un usuari pot accedir des de qualsevol lloc a la seua xarxa i compartir imatges, videos, o simplement fer qualsevol comentari. Aquesta possibilitat d’accés tan fàcil és, de fet, un dels principals riscos per a desenvolupar una conducta d’abús o fins i tot de dependència.

Altres riscos coneguts són l’assetjament o ciberassetjament (ciberbulling), continguts violents o inapropiats, riscos en protecció de dades, frauds, estafes...

És primordial conèixer les xarxes virtuals, com funcionen, què ofereixen, quins en són els punts dèbils, els avantatges i els inconvenients, els riscos. També cal saber com promoure’n un ús adequat i moderat. Detectar qualsevol problema a temps pot evitar  molts problemes.

No hem d’oblidar que estem parlant d’unes ferramentes realment útils i revolucionàries, fins i tot meravelloses que no podem rebutjar o censuar gratuitament. Cal que en promoguem un bon ús i que n’aprofitem al màxim les nombroses possibilitats que ens ofereix.

Ignasi Campillos Pastran
Psicòleg
Esp. Adiccions Tòxiques i Comportamentals