diumenge, 27 de novembre del 2011

28.11.11 Eleccions a Consell Escolar


El proper dilluns és un dia important per a tota la comunitat educativa del nostre país.
La democràcia ens dóna l’oportunitat de participar en l’elecció dels representants de mares i pares del Consell Escolar.
Mares o pares seran elegits gràcies als vostres vots responsables per a representar la nostra veu en un dels òrgans més importants dels Instituts, el Consell Escolar.
Aquest privilegi ratifica de ple la realitat que la comunitat educativa la fem entre tots. Els nostres professors en són el àxim exponent, però nosaltres, les famílies (gran part d’elles representades en l’AMPA) no n’estem al marge.
No hi ha educació completa sense les famílies.
La gran tasca dels professionals de l’educació ha d’anar acompanyada del suport i la dedicació de cadascuna de les famílies per a aconseguir un resultat complet, de calat, de fons. L’Institut ho sap i les famílies ho sabem. Hem de treballar en equip, pel present i pel futur dels nostres fills i filles.
           
Què és el Consell Escolar?
És un òrgan de participació que regula el funcionament del centre i en el qual està representada tota la Comunitat Educativa: pares i mares, professorat, alumnat, personal  no docen t i un representant del nostre ajuntament.
La nostra participació en aquest òrgan és important i necessària, ja que podrem aportar la nostra col·laboració en el control, l’orientació i l’avaluació de l’activitat del nostre centre.
Algunes competències del Consell Escolar
-       Aprovar i avaluar
           el Projecte Educatiu del Centre (PEC)
           el Pla de Convivència
           la Programació General Anual (PGA)

-       Participar en l’elecció del Director o Directora del Centre
-       Proposar mesures i iniciatives que afavorisquen la convivència, la igualtat i la resolució de conflictes
-       Aprovar el projecte de  pressupost del  centre i la seua execució.