en aquesta secció del bloc de l'AMPA de l'IES ENric Valor de Picanya anirem publicant puntualment totes aquelles notícies o activitats que us interessen.
Consulteu les altres seccions d'aquest bloc per a estar al dia de tot allò que succeeix a l'Institut i que us ajuda a conèixer l'entorn on viuen els vostres fills i filles i les seues famílies.
Per a qualsevol consulta o suggeriment escriviu-nos a ampa.ies.enricvalor.picanya@gmail.com Consulteu les altres seccions d'aquest bloc per a estar al dia de tot allò que succeeix a l'Institut i que us ajuda a conèixer l'entorn on viuen els vostres fills i filles i les seues famílies.
22 de novembre: xarrada per a mares i pares
XARXES SOCIALS D’INTERNET
Què té de bo? Què té de roí?
No ens podem quedar al marge!!
Facebook, Tuenti, Twiter...
...xarxes socials que faciliten la comunicació entre persones!
Coneix-les per ajudar el teu fill o filla a combatre’n els perills.
Saber usar-les correctament és fonamental.
DIA: 22 de novembre 2011
HORA: 18:30 a 20:30
LLOC: Biblioteca IES Enric Valor de Picanya
PONENT: Ignasi Campillos Pastran
Ens interessa a tots.
Us hi esperem.
AMPA IES ENRIC VALOR DE PICANYA
Resum de la xarrada:
XARXES SOCIALS
Què són les xarxes socials o xarxes virtuals? Perquè agraden tant als joves? Són roins o perilloses? Què podem fer per a evitar problemes relacionats amb aquestes xarxes?
Internet i les xarxes socials són una autèntica revolució i han suposat un gran canvi en la manera com ens relacionem, com ens entretenim, com fem negocis, etc. Per tant no podem afirmar que es tracte de quelcom roí per a la societat ni per a les persones en particular. No obstant això l’ús que fem d’aquestes ferramentes i la forma com les utilitzem poden provocar certs problemes o conductes inapropiades, sobretot entre els joves i adolescents.
Les xarxes socials són un fenòmen relativament nou (tan sols tenen 4 o 5 anys de vida) però ja compten amb milions i milions d’usuaris arreu del món. En trobem una gran varietat (Tuenti, Faceebok, Youtube, Myspace, hi5, google+, ..) i moltes vegades una mateixa persona disposa de comptes en més d’una xarxa. Per a fer-nos-en una idea la més coneguda entre els joves del nostre país, Tuenti, té més de 12 milions d’usuaris arreu del món. Naturalment cal parar una atenció especial als menors que accedeixen a aquestes xarxes ja que poden estar compartint informació privada amb molts d’aquests usuaris. Un altre exemple és Facebook, amb més de 800 milions d’usuaris en tot el món.
Habitualment les xarxes virtuals ofereixen la possibilitat d’estar connectat amb qualsevol dels usuaris les 24 hores del dia independentment del lloc on es troben. Amb els nous telèfons mòbils, de la mateixa manera que amb un ordinador, un usuari pot accedir des de qualsevol lloc a la seua xarxa i compartir imatges, videos, o simplement fer qualsevol comentari. Aquesta possibilitat d’accés tan fàcil és, de fet, un dels principals riscos per a desenvolupar una conducta d’abús o fins i tot de dependència.
Altres riscos coneguts són l’assetjament o ciberassetjament (ciberbulling), continguts violents o inapropiats, riscos en protecció de dades, frauds, estafes...
És primordial conèixer les xarxes virtuals, com funcionen, què ofereixen, quins en són els punts dèbils, els avantatges i els inconvenients, els riscos. També cal saber com promoure’n un ús adequat i moderat. Detectar qualsevol problema a temps pot evitar molts problemes.
No hem d’oblidar que estem parlant d’unes ferramentes realment útils i revolucionàries, fins i tot meravelloses que no podem rebutjar o censuar gratuitament. Cal que en promoguem un bon ús i que n’aprofitem al màxim les nombroses possibilitats que ens ofereix.
Ignasi Campillos Pastran
Psicòleg
Esp. Adiccions Tòxiques i Comportamentals
Psicòleg
Esp. Adiccions Tòxiques i Comportamentals
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada