dimecres, 30 de novembre del 2011

UNA DE CULTURA I D'EMOCIÓ: LA MUIXERANGA

Dilluns de matinada la Unesco va declarar la Muixeranga d'Algemesí Patrimoni Immaterial de la Humanaitat.

Enllaç a la pàgina de la UNESCO

Poques manifestacions culturals, només deu, gaudeixen d'aquest reconeixement a l'estat espanyol i pensem que és una notícia que cal compartir amb tots vosaltres ja que l'educació no es pot deslligar de la cultura, i aquesta és una manifestació cultural bella, alegre i única que val la pena veure de ben aprop i que no deixa ningñu indiferent.
En la darrera festa de juliol de Picanya en poguérem veure una xicoteta representació en la mostra teatral i d'animacio de carrer organitzada per l'Ajuntament. Fou una d'aquelles actuacions que deixa embadalits a grans i menuts.

Per aquell qui tinga curiositat, us deixem els enllaços de la resta de manifestacions culturals de l'estat que disposen d'aquest guardó:

Els castellers de Catalunya
El cant de la Sibila de Mallorca
La cetreria
La dieta mediterrània
El flamenc
El Silbo Gomero. Llenguatge xiulat de l'illa Gomera (Illes Canàries)
Tribunals regants del Mediterrani espanyol: Consell d'Homes BOns de l'Horta de Múrcia i Tribunal de les Aigües de l'Horta de València
El misteri d'Elx
La Patum de Berga

També us podeu endinsar en els webs de les dues colles que hi ha a Algemesí: La Nova Muixeranga  i La Muixeranga d'Algemesí.
I fins i tot podeu regalar el llibre "Vull ser muixeranguera" d'Enric Lluch i Joanra Estellés als més xicotets de la casa. Isqué al mercat el darrer Abril.