dilluns, 19 de desembre del 2011

Entra a l’Orienta Online o descarregar-te’l: www.elorienta.com/picanya


I això perquè?
Perquè pots buscar-hi informació  sobre tots els estudis possibles, bé per branca de coneixement bé per centres educatius, seleccionant la població que t’interesse. Des dels graus mitjans, passant pels superiors i les Universitats.
És un bloc que ha adquirit el departament d’Orientaió del nostre Institut, que tant es preocupa pel futur dels nostres xics i xiques.
Un cop has accedit a un estudi en qüestió trobes inormació detallada dels requisits d’accés, de les eixides professionals i del seu pla d’estudis.
Pots trobar fins si tot vídeos que ajuden a fer-te una idea del tipus de treball a realitzar.
A més a més hi ha un gran ventall d’informacions concretes adreçades a qualsevol alumne que tinga algun dubte o inquietud:
-       Alternatives quan les coses no van massa bé a nivell d’estudis
-       Canvis en els plans d’estudi o en els sistemes d’examens de la selectivitat.
-       Altres llocs on pots estudiar allò que vols
-       Les notes de tall per a accedir a una carrera universitèria
-       Beques i residències...
Com a curiositat, entre un fum de possibilitats hi ha un enllaç a una web que ofereix mostres d’examens de la selectivitat resolts.
Val la pena pegar-li una ullada i, sobretot, que animem als nostres fills a conèixer-lo i començar a jugar.... ara que, abans no prenguen la decisió del camí a seguir, pot ser una forma ben entretinguda d’anar descobrint totes les possibilitats que el sistema educatiu els ofereix.