dilluns, 28 de maig del 2012

PARAULES PERA UN CONCERT, 25 ANIVERSARI


Hola, bona vesprada a tothom,
Sóc Mar i us parle com a representant de l’AMPA que és qui ha organitzat aquest concert amb el suport, sempre a punt, de l’Institut. Agraïm enormement les amables paraules del nostre director Vicent Gil elogiant la tasca de l’AMPA. Les agraïm perquè tots sabeu que això de l’AMPA és una tasca de vegades dura ja que hem d’esgarrapar hores del nostre temps lliure. Però sobretot ens omplen de satisfacció perquè no hi ha millor recompensa al nostre esforç que el reconeixement d’aquells que més aporten a l’educació dels nostres fills, els professors.
D’entrada volíem dir-vos que ens alegra que hàgeu volgut compartir amb nosaltres aquesta festa. És un plaer poder veure plegades tantes cares conegudes a un costat i a l’altre d’aquest apti de tarongers. I és una satisfacció comptar amb tants músics que s’han ofert desinteressadament per a posar-li la tonada a aquesta vesprada.
Entenem que han vingut amb una il·lusió especial, perquè per a molts d’ells aquest pati és gairebé com la seua segona casa.... són estudiants encara i hi venen de dilluns a divendres. Per a mots d’altres aquestes parets els duran records de joventut, de corregudes, d’il·lusions adolescents.... en són exalumnes.
Si ara mateix poguérem saber-ne els seus pensaments, reunir en un sol sac els dels alumnes i els dels exalumnes de ben segur que podríem escriure moltes pàgines de la història d’aquest Institut. Tal vegada algú de vosaltres algun dia s’ho proposarà.
25 anys d’història no són cap broma. 25 anys d’Institut públic formant joves, fent-los millors persones, preparant-los pel futur, obrint-los els ulls al món que sempre canvia. I ara que tant està conviant voldríem que aquest concert servira de metàfora i d’estímul: cal un esforç, cal un treball d’equip, cal constància per a fer un concert de qualitat.... per a fer una educació de qualitat.... com deia aquell ... “cal tota la tribu per a educar un xiquet”.
Javier Ricart dirigirà aquests 55 músics durant una bona estona per a fer-nos gaudir de l’art que sempre han demostrar que tenen.
I aprofiten aquesta ocasió per a estrenar el “Pasdoble Enric Valor” d’Àngel Rodríguez que, com a cloenda de la seua etapa de docent, ha volgut dedicar aquesta meravella musical a l’últim institut on va donar classe abans de jubilar-se.
Músics, director, l’escenari i el públic són vostres.
Públic, gaudiu el concert.