dimecres, 25 de gener del 2012

TANCAMENT DE L'INSTITUT AHIR DIA 24. Ara je en teniu el resum.

Dimarts 24 de gener de 2012 des de les 18.30 i fins a les 22.00 alumnat, professorat, personal no docent, mares i pares, membres de l’ajuntament i representants d’algunes associacions del poble, s’estaven a l’Institut.
Uns prepaven l’assemblea de les 19:30, altres enllestien pancartes, altres saludaven companys i amics, altres jugaven al pati esperant l’hora de les explicacions.
En l’assemblea representants de les dues escoles públiques del poble, Baladre i Ausiàs March, i del nostre Institut ens anaren desgranant un a un tots problemes que ja formen part de la vida diària dels nostres centres.
Aquí us en deixem un resum:

Les retallades són tan importants que perilla la qualitat de l’educació pública, o qui sap si fins i tot perilla la pròpia educació pública.
Ja hi érem un poc, al clot. Ja havien reduït programes afavoridors de la diversitat a les aules, ja tardaven en arribar els substituts dels mestres malalts, l’escassetat de recursos ja era evident. Doncs amb el nou decret de retallades als serveis públics valencians la cosa es posa encara més crítica. En el cas de l’educació:

- No arriben les beques de menjador i de llibres.
- Conselleria no paga les empreses de menjador, algunes d’elles ja han deixat de servir. Això suposa que no hi ha servei de menjador a eixes escoles o instituts. El proper serà el nostre?
- El programa de “Compansatòria” dels Instituts ja es va suprimir. Els propers programes d’atenció a la diversitat a desaparèixer seran diversificació, PCPI, programes d’ estudi assistit a grups reduits.
- L’Institut no podrà pagar més l’educador social, imprescindible per a millorar la convivència del centre ja que aten els conflictes que s’hi produeixen
- No arriben els diners de manteniment dels centres: Calefacció, llum, fotocopiadores (se les hauran d’acabar emportant les empreses propietàries)
- No es cumnpliran els contractes laborals signats pel personal interí.
- Dos quadrimestre ja amb retallades salarials
- A l’Institut hi ha dues places i mitja menys pel què fa a personal docent
- Al personal interí se’ls redueix l’horari laboral però la quantitat de feina és la mateixa.
- A tota València s’ha reduit ja en 1500 les places d’interins.
- S’han suprimit a Torrent sis linees de primària.... i se n’han conceditm, en canvi, sis de noves a l’escola Madre Sacramento (A qui beneficia això?)
- Hi ha una ordre de Conselleria, segons la qual la primera baixa de professorat de cada centre es quedarà sense cobrir (A qui perjudica això?)
Qui són els més perjudicats d’aquesta situació?
Sempre aquells que més necessiten tots aquests programes.
Cal que recordem perquè hem arribat a aquest límit tan deplorable?
... AMERICA’S CUP,
CANAL 9,
AEROPORT DE CASTELLÓ,
CIUTAT DE LA LLUM,
FORMULA 1,
AMBAIXADOR JULIO IGLESIAS,
URDANGARIN,
GURTEL,
SOLARS PÚBLICS AMB TITULARITAT PRIVADA...

OPINIONS EXPRESSADES EN L’ASSEMBLEA:

- El nostre govern, s’està carregant el sistema públic, és a dir els drets dels ciutadans
- És un atac greu a l’ensenyament públic i serveis públics per part del govern de la Generalitat..
- Com si el sector públic fora el culpable d’allò que passa.
- Malauradament València, com Madrid, és pionera en promoure les empreses privades per damunt del sistema públic.
- El poble valencià necessita uns serveis públics de qualitat
- Una mostra que els serveis píublics de qualitat són possibles la tenim en països nòrdics com Noruega que, a més d’obtindre els millors resultatsen les probes PISA, són els que millor oferta tenen en sistema educatiu públic.
- Conselleria es dedica a tapar forats continuament. Això no és seriós.
- Arran de la manifestació Conselleria prengué la decisió de pagar alguns endarreriments. Les protestes funionen. No parerem de protestar.

I una conclusió que ens ha omplert de satisfacció.
És el missatge que explicita el claustre de profesors de l’Institut i que és la guia de totes les decisions i mesures que prenen com a resposta al decret i a les retallades:

DESOIREM QUALSEVOL MESURA QUE POSE EN PERILL ALLÒ QIUE VOLEM:
PRESTIGIAR L’ENSENYAMENT PÚBLIC AMB EL NOSTRE TREBALL.