diumenge, 22 de gener del 2012

NOVA SECCIÓ: L'EDUCACIÓ EN JOC; NOTÍCIES D'ACTUALITAT.

OBRIM UNA NOVA SECCIÓ ON PUBLICAREM EL DIA A DIA DE LES MOBILITZACIONS CONTRA LES RETALALDES.


La notícia més fresca:  Manifestació a València i a Alacant per l'educació pública de qualitat
Els mitjans se'n fan ressò. Compareu informacions:
Vilaweb ,  El LevanteLas provinciasCanal 9, TV3El Punt AvuiEl País,
Fotografies de El País, ABC, El Mundo

LA NOSTRA REFLEXIÓ:
Ens trobem en un moment de la nostra història un poc convuls.
I som, com aquell qui diu, a l'ull de l'huracà:

- la crisi afecta el present dels nostre fills i filles, que no són altres que els alumnes de les escoles valencianes, d'aquestes escoles que es queixen de les retallades imposades pels governs, el de més aprop i el de més enllà. Els afecta en la mesura que la qualitat de l'educació que hi reben decreix a la mateixa velocitat que augmenta la crisi, o.... a més velocitat, agirebé en caiguada lliure.

- la crisi afecta el futur dels actuals estudiants, que són ni més ni menys els nostre fill i filles.... allò que més volem de les nostres vides. Els afecta ja que si la situació actual és gris fosc, quan els toque buscar treball serà negre, com la gola del llop

No podem callar, no podem girar la cara, no podem no saber el què passa, no podem posar excuses i sobretot el que no podem és equivocar-nos.
Us posarem un exemple d'això de les equivocacions: en alguna ocasió algú ha comentat, quan no es cobria una baixa de professorat a l'Intitut, que la gestió del nostre centre és fluixa, com si depenguera d'ells el fet que els alumnes es quedaren dies i dies sense professor. NO ÉS CERT!!!!
Tenim una directiva que ho dona tot, insistent fins a la sacietat, per a què els seus alumnes, els nostre fills, obtinguen allò que es mereixen, una educació pública de qualitat. No és el nostre centre qui gestiona malament els recursos, és el "nostre" govern qui no proporciona a l'educació pública els recursos necessaris per a què els mínims desitjables. i això ho sabem molts, molts. Però cal que ho expliquem a tots aquells que encara no ho tenen clar. Perquè cal trucar a la porta adequada per a fer la queixa oportuna.

Ara ens toca queixar-nos de valent.
Disposem d'una entitat, Escola Valenciana, capaç de mobilitzar 180.000 persones sumant les manifestacions  de València i d'Alacant per a tocar a la porta adient, a casa dels que tenen el poder, dels que ens han furtat i ara decideixen on clavar les tisores; i ara en les han clavades al pit, al cor. I axiò fa molt de mal, i això ens fa cridar als quatre vents:
NO ESTEM D'ACORD AMB LES RETALLADES QUE AFECTEN EL FUTUR DEL NOSTRE JOVENT!!!