divendres, 13 de gener del 2012

L'AMPA ES MOU


US DONEM ELS DETALLS DE L'EIXIDA D'AQUEST DIUMENGE
LA COLLA EXCURSIONISTA.
EIXIDA: Gener de 2012: La serra Falconera. Gandia (la Safor)
Informació elaborada per Rafa Martínez López

La serra Falconera està situada damunt mateix de Gandia.
Pujarem al cim del Molló de la Creu,
Creuarem la serra en sentit transversal des de la preciosa contrada de la Marxuquera, més concretament partint d’on hi ha un singular edifici conegut com ‘el Morabit’. 
La ruta és curta però té treball.

El Morabit de Gandia és un petit edifici amb aparença de lloc de cult islàmic. Té forma cilíndrica cobert amb una cúpula semiesfèrica. Sempre s’havia considerat com un santuari islàmic. Però, recentment, els arqueòlegs saforencs Joan Cardona i Paco Blay han elaborat un informe on posen en dubte aquesta gènesi de l’edifici i apunten que podria tractar-se d’una nevera de transició, açò és, una mena de magatzem on es guardaria el gel provinent de serres més altes abans de distribuir-lo per Gandia i comarca.

fitxa
Convocatòria
Diumenge dia 15 de gener de 2012 a les 8'oo hores al parc de les Albízies de Picanya, i a les 9'30 hores al punt de trobada explicat més avall.
Com arribar
Autopista AP.7.  Eixida 60, Gandia-Xeresa; passem a la N.332 direcció Alacant. També podem arribar directament per lN.332 sense pagar peatge: Ja a prop de Gandia seguirem la circumval·lació cap a Alacant. Al primer desviament agafarem la carretera CV.675 direcció Barx fins al quilòmetre 5. Allí entrarem, a lesquerra, al camí del Convent, i uns 800 metres endavant trencarem també a lesquerra pel camí Meravelles-Cova Negra. Al cap dun quilòmetre trabarem un eixamplament en el camí, lloc ideal per deixar els cotxes.
Recorregut
El Morabit – cova Meravelles – Molló de la Creu – barranc de lEscaleta – camí junta a lAP.7.
Distància sobre el mapa
6000 metres
Desnivell màxim
347 metres (110 - 457)
Durada prevista
3 hores i mitja.



Eixida següent
Diumenge 12 de febrer.